torstai 4. joulukuuta 2008

Ciabatta

Luin ihanasta Voisilmäpeliä-blogista mielenkiintoisesta leivänvalmistusmetodista, jota voi varmastikin soveltaa tähänkin ohjeeseen. Taikinaa ei siis vaivata, vaan aineet sekoitetaan nopeasti keskenään ja taikinaköntti laitetaan jääkaappiin kohoamaan. Ohjeen voi puolittaa tai loput leivästä voi pakastaa.

Ciabatta (6 kpl)

    3 dl maustamatonta jogurttia
    3 dl vettä
    2 rkl oliiviöljyä
    25 g hiivaa
    2 tl suolaa
    4 dl durumjauhoja
    7 dl vehnäjauhoja


Lämmitä jogurtti ja oliiviöljy 37 asteeseen, mikäli käytät tuorehiivaa. Hienonna hiiva ja sekoita jogurttiseokseen.
Lisää suola, durumjauho ja vehnäjauho, sekoita aineet nopeasti keskenään, lisäile jauhoja desi kerrallaan. Älä vaivaa!
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.
Kun taikina on kohonnut jääkaapissa, levitä leivinpaperille jauhoja ja kaada päälle taikina, jonka ensin puolitat pituussuunnassa ja jaat puolikkaat kolmeen osaan. Käytä tarvittaessa jauhoja, sillä taikina on todella tarttuvaista ja löysää. Erota palat toisistaan ja laita tarvittaessa kahdelle uunipellille. Muista tällöin jauhottaa myös toinen leivinpaperi!
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja anna taikinan nousta vielä noin 45 minuuttia huoneenlämmössä. Paista tämän jälkeen leipiä uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

Vinkkejä:
-Kaada pieneen astiaan pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja päälle balsamicoa. Leipä maistuu makoisalta, kun sitä kastaa seokseen!

1 kommentti :

eeva kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! Olen jo kauan halunnut tehdä ciabattaa mutten ole vielä ikinä tehnyt, eli ensi kerralla pidän tän mielessä :)