tiistai 14. lokakuuta 2008

Kaurakeksit

Nyt tulee pieni hätäpostaus - olen lähdössä pian New Yorkiin enkä ole matkakiireiden vuoksi ehtinyt leipoa paljon mitään. Jottei blogiraukkani joutuisi olemaan viikkotolkulla ilman uutta merkintää, joudun turvautumaan kaurakekseihin.
Tässä reseptissä onnistuu joku hieman ruosteessakin oleva leipuri, sen voin taata. Resepti on taas ties mistä, luultavasti omasta päästä.

Kaurakeksit

    200 g margariinia
    1,5 dl sokeria
    2 dl fariinisokeria
    1 muna
    4 dl kauraleseitä
    3 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    1 dl maitoa

Ota margariini paria tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota vaaleaksi keskenään pehmeä margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää muna vaahtoon.
Sekoita kauraleseet, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää maidon kanssa margariinivaahtoon. Sekoita tasaiseksi!
Ota pieniä möykkyjä taikinasta (n. rkl) ja asettele ne leivinpaperille kauas toisistaan. Paista uunissa kymmenisen minuuttia.

Vinkkejä:
-Jos olet aivan kyllästynyt peruskaurakekseihin, voit lisätä joukkoon noin desin kookoshiutaleita, pieneksi rouhittua pekaanipähkinää tai vaikka rusinoita



PS. Kuvaan New Yorkissa varmasti murkinoitani ja toivottavasti saan maistaa oikeaa New Yorkin juustokakkua!

Ei kommentteja :