Raparperipiirakka
- Pohja:
150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
Täyte:
2,5 dl rahkaa
2,5 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl sitruunan mehua
2 tl vaniljasokeria
1-2 raparperin vartta
Ota margariini ajoissa sulamaan huoneenlämpöön tai pehmennä mikrossa. Sekoita sokeri rasvaan tasaisesti ja lisää vehnäjauhot sekä muna. Alusta taikinapohjaa käsin sopivan sitkeäksi ja taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Muista levittää reunoille asti!
Sekoita täytteen aineet keskenään, järjestyksellä tai muulla ei ole tässä ohjeessa väliä. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuori raparperin varret tarvittaessa ja pilko mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Ripottele raparperiviipaleet täytteen päälle. (Tai no, sinnehän ne oikeastaan uppoavat) Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Piirakka on valmiina vähän kellertävä
Vinkkejä:
-Tarjoa jonkin makoisan, vaikka Creme Vanillan tai kinuskikastikkeen (tuosta makuyhdistelmästä en kyllä mene sittenkään takuuseen) kera, koska paistamisenkin jälkeen raparperi on ainakin minun kielelleni turhan kirpeää.
Voin myöntää: käytin kuvassa raakaa piirakkaa..
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti