Portugalilaiset taikinakorit (8 kappaletta)
- 125 g valmista voitaikinaa (iso levy)
1/2 keltuainen
2 rkl sokeria
kaardemummaa
kanelia
Jauhota pöytä ja kauli taikina noin puolikkaan A4-arkin kokoiseksi. Voitele keltuaisella. Ripota päälle sokeri, kaardemummaa ja kanelia.
Kääri taikina tiukasti rullalle ja leikkaa siitä kahdeksan 2-3 cm paksuista viipaletta.
Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Laita viipaleet kyljelleen ja litistä hieman. Kauli jokainen viipale ohueksi, halkaisijaltaan noin 15 cm kokoiseksi lättänäksi. Tässä vaiheessa taikinapalat saavat kauniin spiraalikuvion!
Voitele ulkopuolelta uuninkestävät pikkuvuoat ja nosta taikinat vuokien päälle. Taittele ja painele taikina astioiden ulkopintaan. Nosta astiat ylösalaisin pellille ja paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vinkkejä:
-Itse laitoin taikinat muffinivuokaan, ja jotta taikinat säilyttäisivät kuppimaisen muotonsa, askartelin foliosta renkaita, jotka painoin pitelemään taikinaa kasassa. Tästäkin olisi hyödyllistä olla kuva..
-Kun taikinakupit ovat vielä lämpöisiä, voit painella niitä kostealla pyyhkeellä astian/muffinivuoan pintaa vasten. Näin kuppimainen muoto tulee paremmin esille!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti