Kermainen kantarellikeitto
- 1 l kantarelleja
2 sipulia
margariinia (voita)
2-3 rkl vehnäjauhoja
8-10 dl vettä
kasvisfondia/1 1/2 kasvisliemikuutiota
1/2 pkt Koskenlaskija-tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
valkopippuria
(suolaa)
Pilko sipulit ja kantarellit pieneksi. Kuullota sipuleita runsaassa margariinissa ja lisää sienet. Hauduta miedolla lämmöllä hetken aikaa.
Lisää vesi ja kasvisfondi (tai kasvisliemikuutiot) ja nosta lämpöä reilusti. Lisää keittoon pienemmäksi pilkottu sulatejuusto ja valkopippuri. Kun sulatejuusto on sulanut, maista keittoa ja lisää halutessasi suolaa.
Lisää 2-3 rkl vehnäjauhoja puoleen desiin vettä, sekoita tasaiseksi. Lisää seos keittoon tasaisena nauhana ja sekoita samalla. Keitä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia ja sekoita välillä. Lisää lopuksi kuohukerma.
Vinkkejä:
-Keittoa kannattaa muistaa sekoitella, sillä pintaan muodostuu helposti sellainen tahmea pinta.
Keitosta tuli vähän vihertävää, mikä johtui varmaankin kummallisista luomukasvisliemikuutioista.
1 kommentti :
Hyvä ohje, mies toivoi aivan "peruskeittoa" useiden uudempien kokeilujen jälkeen. Tämä vastasi hyvin siihen toiveeseen. Kyllä kantarellikausi on mukavaa aikaa, kun saa nauttia nänin hyvästä raaka-aineesta.
Lähetä kommentti