perjantai 26. syyskuuta 2008

Daim-palat

Tämän ylitsepursuavan makean reseptin löysin Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä (03/2008), joka muuten on aina yhtä mainio! Näitä leivoksia ei kannata valmistaa, ellei ole todella perso makealle tai jos syöjiä ei ole tarpeeksi näkösällä. Leivokset yllättivät ainakin minut, sillä niistä tuli aika jähmeitä, mikä oli sittenkin ihan kiva yllätys.

Daim-palat

    Taikina:
    175 g margariinia
    200 g taloussuklaata
    2 1/2 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    1/2 tl suolaa
    3 munaa
    200 g Daim-suklaata (Maraboun levy, siis)
    3 dl vehnäjauhoja

    Kuorrutus:
    200 g Daim-suklaata
    1 dl kuohukermaa
    25 g margariinia


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata margariini ja taloussuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Kun seos on sulanut, nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri ja suola. Riko munat erilliseen astiaan, sekoita niiden rakenne rikki ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon myös ruohittu Daim-suklaalevy ja jauhot. Kaada leivinpaperille ja paista uunissa 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä viileässä ja valmista kourrutus kattilassa sulattamalla ainekset miedolla lämmöllä. Kaada levyn päälle ja anna jälleen jäähtyä. Voit leikata leivokset neliöiksi tai piparkakkumuoteilla haluamiksisi kuvioiksi.

Vinkkejä:
-Itse koin palojen leikkaamisen veitsellä - saati sitten kakkumuotilla - lähes mahdottomaksi leivosten sitkoisuuden takia. Sotkuisuudesta huolimatta paloittelu kannattaa tehdä kuorrutuksen levittämisen jälkeen, kun leivos on vähän pehmeämpää.
-Ainiin, ja kannattaa käyttää paksupohjaista kattilaa aina kermojen ja maitojen kanssa, tai ainakin sekoittaa kovasti.



Menin käpälöimään mallikappalettani, minkä vuoksi menetin hienon kiiltävän kuorrutuspinnan!

8 kommenttia :

Rouva Suklaapulla kirjoitti...

Nämä Daim-leivokset ovat kyllä vähän liiankin hyviä. Piparimuotin kastaminen kuumaan veteen helpottaa hieman palojen leikkaamista.

Anonyymi kirjoitti...

voikohan näitä pakastaa? :)

ps. miksi poistit mangokakun reseptin? :)

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi:
Varmasti voi huoletta pakastaa!
Kiitos kun sanoit tuosta mangokakusta, olin jotenkin sitä käpälöinyt piiloon, mutta esillä on taas. : )

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, no sitten taidankin tehdä näitä heti joku päivä ! :)

Olen käynyt lukemassa sitä mangokakun reseptiä monta kertaa, en vain vielä ole saanut aikaseksi tehdä sitä kakkua, ja yks päivä se oli poissa, niin ihmettelin vähän :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei ! :) huomasin että sinulta puuttuu reseptistä sokeri kokonaan, mutta teko hjeissa lukee sokeri ja suola :) kannattaa varmaan korjata asia. :) itse heitin vaan jonkun verran tänään kun näitä tein.. en tiedä sitten johtusko se siitä sokerin määrästä, vai mistä, mutta minulla ei onnistuneet. tai eivät ainakaan olleet sellaisia joita odotin. :( ja tuo kuorrutus, suliko sinulla se koko suklaalevy sinne kerman kanssa? minulla nimittöin ei sulanut, tai siis sinne jäi niitä daim paloja aika paljonkin.. en ollut odottanut sitä ollenkaan. harmittaa kun ei ollutkaan sellaisia kun odotin. Mutta voi olla että se oli vain tekijästä kiinni...

anskusiili kirjoitti...

Kiitoksia paljon huomautuksesta, olenpa sokea ollut!
Ja voi miten harmi kuulla. : ( Kuten itsekin tuossa alkuinfossa kirjoitin, yllätyin siitä, minkälaisia näistä tuli. Odotin joitakin pehmeitä mokkapalan tyyppisiä leivoksia, mutta näistä tuli jähmeämpiä. Se ei kyllä mielestäni ollut huono asia, mutta tarkoititko itse tätä? Sokerin määrän ei hirveästi pitäisi vaikuttaa lopputulokseen, ellet sitten laittanut ihan-ihan vähän tai monta desiä (mitä kyllä epäilen).
Daim-krokantit jäävät suklaaseen kyllä sulattessa, koska lämpötilaa pitäisi olla huimasti että ne sulaisivat.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! laitoin n. 2 dl sokeria, eli melkein tuon määrän mikä tuossa onkin. Tänään maistan niitä, ja katon että minkä makusia ovat. Voihan olla että ne ovat hyviä, erilaisia kuin odotin. Näyttää tosi "tiukilta" paloilta, ehkä tarkoitit juuri tätä tuolla jähmeällä. :) pitääpin maistella tänään!

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas! Maistoin näitä eilen, ja nämähän oli hyviä! ne jotenkin näytti niin sellaisilta.. noh, en osaa kuvailla.. mutta silloin kun tein nämä, niin meinasin heittaa ne jo roskiin, näyttii niin epäonnistuneilta. Mutta ne on todella todella hyviä! :) nam nam.. parhaillaan syön niitä nytkin. Minä en syö makeaa mutta kuin perjantaisin ja lauantaisin, siinä syy siihen miksi en niitä aikasemmin maistanut :)