Amerikkalaiset pannukakut (noin 25 kappaletta, pieniä)
- 4 munaa
400 g Philadelphia-merkkistä maustamatonta tuorejuustoa (parasta mahdollista leipomiseen)
2 dl ruokakermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
voita/margariinia paistamiseen
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset, tuorejuusto ja ruokakerma keskenään. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri ja lisää munaseokseen. Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovaisesti taikinaan. Paista letut, lisää voita/margariinia paistojen jälkeen tarvittaessa. Maistuvat hyvin muun muassa mustikoiden ja kermavaahdon kera.
Vinkkejä:
-Valkuaisen vaahdottamisessa kannattaa olla maltillinen, sillä juuri valkuaisvaahto tekee mielestäni letuista ilmavia! Valkuaisten ja keltuaisten erottelussa kannattaa olla sillä tavalla tarkka, ettei keltuaista pääse valkuaisen sekaan, koska tällöin valkuainen ei vaahtoudu. Vaahdottaminen kannattaa koneella aloittaa pienellä teholla ja loppua kohden voimistaa, mikäli koneessa on eri voimakkuuksia.
-Pannua ei kannata kuumentaa liikaa, koska muutoin lettujen paistaminen on täyttä tuskaa. Keskilämmöllä tulee paras tulos!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti