tiistai 29. huhtikuuta 2014

Mitä hyvää vapuksi?

Tämä leivontabloggaaja ei tiedä vieläkään, mitä hyvää aikoo leipoa huomenna aamulla vapun kunniaksi. Tiedän vain sen, etten halua munkkeja (vaikka ne ihan hyviä ovatkin) ja että haluan kokeilla jotakin uutta. Leivontabloggaajana on välillä vähän ongelmallista keksiä tarjottavia, kun toisaalta haluaisi tehdä jotain jo kokeiltua ja hyväksi todettua, mutta toisaalta haluaisi saada jotakin jännittävää uutta materiaalia blogiin. Suuret ovat pulmat!

Te, jotka ette halua munkkeja ja vielä pohditte huomisen tarjoiluja, tässä muutama vinkki omista arkistoistani.

vappu_2014


Churrot ovat kaukaisesti sukua donitseille, koska nämä espanjalaiset herkut myös uppopaistetaan ja kieritellään sokerissa. Churrot on kuitenkin melko helppo tehdä ja hyvä valinta vapputarjottavaksi, jos haluaa jotakin vähän uutta.


Värikkäät strösselidonitsit herättävät varmasti huomiota juhlapöydässä, ja nämä stressittömät herkut valmistuvat uunissa donitsipellissä vaivattomasti. Oman donitsipeltini olen saanut Iloleipurilta, joten kannattaa katsastaa Iloleipuria myyvät kaupat.


Nämä muffinit ovat aivan älyttömän hyviä, suosittelen kokeilemaan! Munkkeja huomattavasti helpommin valmistuvat mehevät muffinit ovat aivan täydellistä vappuherkkua.

4. Passionhedelmäjuustokakku

Kevään kunniaksi myös kauniin värikäs ja trooppisen makuinen juustokakku sopisi hyvin juhlatarjottavaksi. Olen huomannut, että hyydytetty juustokakku menee kaupaksi juhlissa kuin juhlissa.

Hauskaa vappua kaikille, omiin suunnitelmiini kuuluu hyvän juoman maistelu kavereiden seurassa ja jossakin vaiheessa tietty metrilakujen hakeminen torilta. Tämä ilta kuluu leivontainspiraatiota hakiessa, toivottavasti joku teistä sai apua minun vinkeistäni!

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

minä tein juuri sun reseptillä vappukekkereille passionjuustokakkua!! se on ihan mun lemppari!

julia

Anonyymi kirjoitti...

Noi kuulostaa hyviltä :) Churrot on jotain niin hyvää :)<3

anskusiili kirjoitti...

julia: Onpa hauska sattuma! : ) Ihana jos ohje on ollut mieluinen!

Anonyymi: Niinpä, varsinkin suklaan kanssa. Voittavat kyllä munkit!