lauantai 15. maaliskuuta 2014

Vaniljainen vadelma-chiahillo


Palatakseni pari postausta taaksepäin puuropostaukseen (joka on muuten kaikkien aikojen luetuin postaukseni, kiitos myös ihanista kommenteista!), haluaisin jakaa vielä yhden vinkin puurojen suhteen. Hillohan on tuttu puuron lisuke jo tarha-ajoista lähtien, mutta aamulla en halua omaan puurooni turhia sokereita kaupan hillon muodossa. Chiansiementen nesteensitomisominaisuutta voi käyttää vanukkaiden lisäksi myös hilloissa, jolloin ei tarvita muuta kuin mieluisia marjoja, chiansiemeniä ja oman maun mukaan mausteita ja makeutusta. 

Vaniljainen vadelma-chiahillo 

200 g pakastevadelmia
2 rkl vettä
1/2–1 vaniljatanko
2 rkl chiansiemeniä
(muutama tippa steviaa)

Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet sekä tanko talteen. 
Kiehauta vadelmat ja vesi vaniljan siementen ja tangon kanssa, anna kiehua pari minuuttia.
Riko haarukalla marjojen rakenne pienemmäksi, lisää chiansiemenet ja sekoita. Anna seistä viitisen minuuttia, sekoita sitten uudestaan ja lisää steviaa oman makusi mukaan. 
Kaada hillopurkkiin ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Nauti puuron, jogurtin tai vaikka riisikakkujen päällä.


Vinkkejä:
- Itse en kaipaa minkäänlaista makeutusta, mutta pari tippaa steviaa taittaa hieman kirpeyttä, jos ei ole niin kirpsakan ystävä. Myös hunaja ajaa saman asian.
- Toinen hyvä mauste vadelman kanssa on kardemumma, suosittelen kokeilemaan!

3 kommenttia :

CURIOUSNOORA kirjoitti...

Tätä täytyykin testata! Vadelmiakin jäi vielä jäljelle eilisen piirakkainnostuksen jälkeen. :)<3

Anonyymi kirjoitti...

täytyy kyllä heti testata, itsekään en kaupan sokerihilloja aamupuurooni halua vaikka hilloa puuroon silloin tällöin kaipailisinkin. :) Kauankohan tämä säilyy hyvänä jääkapissa?

anskusiili kirjoitti...

Curiousnoora: Kävinkin kurkkaamassa, ihanalta näytti. : )

Anonyymi: Sanoisin, että kyllä viikon säilyy jääkaapissa. Tämä on tosin aika pieni annos, josta riittää n. kolmeen puuroannokseen. Toivottavasti innostut kokeilemaan!