Yritin jonkin aikaa sitten tehdä pursotettavia, ruusun muotoisia keksejä yhden ohjeen mukaan, mutta touhusta ei tullut yhtään mitään! Massa oli aivan liian kuivaa pursotettavaksi, ja ohjeen kommentteja lukiessa huomasin etten ollut ainut samaan ongelmaan törmännyt...
Tällä kertaa kokeilin pursotusta ihan toisenlaisella ohjeella: löysin BBC:n Food -sivustolta ohjeen wieniläisiin pikkuleipiin, jotka perinteisesti pursotetaan ympyrän muotoisiksi ja täytetään hillolla ja voikreemillä. Ruusuidea oli niin vahvasti vielä mielessäni, että tein näistä ruusun muotoisia ja jätin täytteen välistä. Tätä massaa on todella helppo pursottaa, ja keksit ovat rakenteeltaan suussa sulavan pehmeitä.
Ruusukeksit (24 kpl)
250 g voita
50 g (vajaa 1 dl) tomusokeria
50 g (vajaa 1 dl) maissitärkkelystä
250 g (vajaa 4 dl) erikoisvehnäjauhoja
(1/2 tl vaniljauutetta)
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.
Vaahdota pehmeä voi tomusokerin ja maissitärkkelyksen kanssa kuohkeaksi vaahdoksi useamman minuutin ajan.
Lisää vehnäjauhot parissa erässä, vatkaa kuohkeaksi. Mausta vaniljauuttella tai mieleisilläsi mausteilla.
Pursota isolla tähtityllalla (14 mm) n. 5-senttisiä ruusuja: aloita pursotus keskeltä ja etene vastapäivään ulospäin.
Vie keksit kylmään n. 15-30 minuutiksi ennen paistamista.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 10-15 minuutin ajan tai kunnes keksit ovat saaneet reunoille hieman väriä.
Vinkkejä:
- Keksit ovat pelkiltään hieman tavallisen makuisia, joten ne voi jäähtyneinä dipata vaikka sulatettuun tummaan suklaaseen.
- Voit käyttää myös 2D-terää, mutta keksimassan pursotukseen luulisin 1M:n käyvän paremmin.
- Jos haluat väliin esimerkiksi suklaan makuista voikreemiä, vaahdota n. 60 g pehmeää voita n. 90 g tomusokerin ja 30 g kaakaojauheen kanssa. Lisää tilkka maitoa pehmeän koostumuksen aikaansaamiseksi.
7 kommenttia :
ompa suloisia!
Oi ihania! Pakko kokeilla :)
Todella kauniita!
Hyvän näköisiä, minäkin olen miettinyt kokeilevani tuollaisia pursotettavia. Ihana blogi sinulla. :)
Todella kauniita pikkuleipiä! Mulla on kans huonoja kokemuksia pursotettavista pikkuleivistä... Pakko varmaan kokeilla näitä viikonloppuna!
Superkauniita keksejä!
Maija: Kiitoksia! : )
Elsi: Kannattaa kokeilla, ihan helppoja!
Campasimpukka: Voi kiitos!
Katri: Näillä kannattaa aloittaa, massa on helposti pursotettavaa. : )
Tiina: Juu ei ole kiva rystyset valkoisena yrittää puristaa liian tiivistä taikinaa... : D Näitä oli helppo tehdä!
Jonna H: Kiitoksia kovasti!
Lähetä kommentti