lauantai 12. lokakuuta 2013

Hopeatoffee-browniet


Jee, Hopeatoffee tuli takaisin! Muistan syöneeni niitä viimeksi yli kymmenen-viisitoista vuotta sitten jossakin luokkaretkellä Ruovedellä, ja oli ilo huomata maun säilyneen mielestäni aivan samana. Kick-patukat ovat saaneet korvata Hopeatoffeen viime vuosina, ja olen tehnyt mm. kuorrutteen täytekakkuun kuvioinnin kekseihin sulatetulla lakutoffeella. Sain Cloetalta Hopeatoffeeta testiin ja halusin tehdä jotain muuta tällä kertaa hieman salmiakkisemmasta Hopeatoffeesta, ja itse suklaan ja salmiakin yhdistelmän ystävänä kokeilin Hopeatoffeeta brownie-leivonnaisissa. Mielestäni salmiakki ei maistu liikaa vaan juuri kivasti, ja tahmainen toffee sopii hyvin brownieihin.

Hopeatoffee-browniet (n. 12 kpl)

110 g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
100 g Hopeatoffeeta
100 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja lämmitä seosta kunnes sokeri on sulanut tasaisesti joukkoon. Kaada kulhoon jäähtymään.
Lisää jäähtyneeseen voisulaan kaakaojauhe, leivinjauhe ja huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen.
Pilko Hopeatoffee ja tumma suklaa pieneksi. Kääntele jauhot ja lopuksi Hopeatoffee sekä suklaa taikinaan.
Kaada voideltuun 20x20-senttiseen vuokaan, paista uunissa 20-25 minuutin ajan. Testaa kypsyyttä puutikulla - jos tikkuun tarttuu pikkuisen kosteaa taikinaa, ota pois uunista.
Anna jäähtyä ja leikkaa 12 (tai useampaan) palaan.

Vinkkejä:
- Käytä leivonnassa tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 70 %), koska yleensä maitosuklaa yhdistettynä lisävoihin ja -sokeriin saa aikaan vain tunkkaisen maun.
- Leivokset ovat aika sitkoisia, joten ne on helpoin leikata paloihin hieman viileinä.



Hopeatoffeet saatu Cloetalta, kiitos!

P.S. Glorian Blog Awards -lukijaäänestys on auki ensi perjantaihin asti, käykää vielä antamassa ääneenne suosikeillenne. Lunni leipoo -blogia voi äänestää ruokablogit-kategoriassa, tässä suora linkki äänestykseen.

5 kommenttia :

Katja kirjoitti...

mua harmittaa ihan sikana, että menin lukemaan tuon hopeatoffeen sisällön. liivatettahan sinneki on tungettu, sinne meni mun lapsuuden lempikarkki :-(

inkaw kirjoitti...

Aivan ihana blogi, täälä yksi uusi innokas lukija! Ja tätä reseptiä täytyy ehdottomasti kokeilla, niinkuin montaa muutakin blogin reseptiä, tykkään :)

Unelmaa leipomassa kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää ihanalta!

anskusiili kirjoitti...

Katja: No voi harmi, miksiköhän toffee tarvitsee liivatetta? Eikö näissä sitten ennen ollut, tiedätkö?

inkaw: Kiitoksia kommentista, kiva kuulla. Tule sitten kertomaan, miten on onnistunut. : )

Hanna Linblom: Voi kiitos! Kävin vastavisiitillä blogissasi, ja siellähän oli tuttu leipuri telkkarista. Hyvin on mennyt! : ))

Anonyymi kirjoitti...

Pisti silmään tuo luokkaretkellä Ruovedellä! Itse asun täällä ja ihmettelin miks joku tulis tänne tuppukylään retkelle ;D