sunnuntai 13. tammikuuta 2013
Mantelikeksit
Kaikki mihin on lisätty mantelijauhoja tai mantelimassaa, on taivaallista - tämä pätee mm. piirakkapohjiin, pullaan ja näemmä myös kekseihin. Kaapissa lymyilevälle mantelijauhopussille piti keksiä käyttöä, ja tein Martha Stewartin (taas...) ohjeella mantelikeksejä. Luulin jotenkin kuvan ja ohjeen perusteella, että kekseistä tulisi sellaisia pehmeitä, mutta nämä muistuttavat rakenteeltaan Hanna-tädin pikkuleipiä. Kovemmat keksit toimivat itselläni parhaiten teen kanssa.
Tein muuten puolikkaan satsin, ja hyvä niin...
Mantelikeksit (n. 40 kpl)
140 g mantelijauhoja
4,8 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
225 g voita
2,4 dl tomusokeria
1 vaniljatanko
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
tomusokeria koristeluun
Siivilöi mantelijauho ja sekoita vehnäjauhojen, suolan ja muskottipähkinän kanssa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja poista siemenet veitsenkärjellä, sekoita siemenet vaahdon sekaan. Raasta pestyn appelsiinin kuorta ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon myös jauhoseos ja hiero taikina käsin sileäksi. Kääräise tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin.
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
Ota taikinasta noin ruokalusikallisia ja pyörittele palloiksi. Asettele parin sentin välein leivinpaperille ja paista n. 20 minuutin ajan, kunnes keksit ovat hieman kullanruskeita reunoilta.
Anna jäähtyä ja pyörittele tomusokerissa.
Vinkkejä:
-Voit tehdä mantelijauhot itse monitoimikoneessa, käytä tällöin kuorettomia kokonaisia manteleita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
3 kommenttia :
Ihanan kuuloisia keksejä, nappaan reseptin talteen. Kiitos! :-D
Näyttävät tutuilta, mm. juuri tuon näköisiä mantelikeksejä oli kreikkalaiselta yhteistyökumppaniltani vastaanottamassani joulupaketissa.
Riitta: Mantelinystäville pitäisi ainakin maistua. : )
Lumo: Muistelen itsekin syöneeni vastaavia Kreikassa tai muussa Välimeren maassa...
Lähetä kommentti