sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Vadelma-tryffelibrowniet

Tänä viikonloppuna teki mieli leipoa pitkästä aikaa jotakin yltiöpäisen suklaista ja tahmeaa, ja lisäksi pakastimessa odotti rasiallinen mummin keräämiä, upean isoja vadelmia. Ratkaisu mielitekoon löytyi Foodgawkeria selaillessa, kuten monesti aikaisemminkin. Tuolle sivustolle saa jokainen rekisteröitynyt käyttäjä lähettää omia ruokakuviaan, ja kuvan takaa taas löytyy linkki sivustolle, josta resepti löytyy. Oma kuvanikin on kerran päässyt sivustolle nököttämään, kas tässä.
Alkuperäinen ohje löytyy blogista nimeltään Two Peas & Their Pod, ja ohjetta en voi muuta kuin kehua. Itse puolitin ohjeen määrät suosiolla ja paistoin 18x22-senttisessä vuoassa, hieman nimittäin säikähdin tuota sokerin määrää (5,4 desiä)...

Vadelma-tryffelibrowniet (24 kpl)

226 g suolatonta voita
5,4 dl sokeria
3 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl vaniljauutetta
4 munaa
3,6 dl vehnäjauhoja
200 g tummia suklaatryffeleitä (itse jouduin käyttämään Fazerinaa)
200 g vadelmia (tuoreita/pakastettuja)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon sokeri ja sekoita keskilämmöllä kunnes seos on kiiltävää ja tasaista. Kaada seos jäähtymään suureen kulhoon.
Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää kaaakaojauhe, suola, leivinjauhe, vaniljauute (valinnainen) ja munat yksi kerrallaan. Sekoita sitten joukkoon jauhot ja niiden jälkeen pilkotut suklaatryffelit. Kaada seos voideltuun vuokaan (23x33 cm) ja painele vadelmat kevyesti pinnalle.
Paista uunissa 40-45 minuutin ajan. Leivoksen tulee olla reunoilta rapsakkaa ja keskeltä hieman pehmeän näköistä. Jos testaat kypsyyttä hammastikulla, tikkuun tulisi jäädä vain pari hieman kostean näköistä taikinapalaa.
Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloihin. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen tai jäätelön kera.

Vinkkejä:
-Jos teet puolikkaan satsin, ota tämä huomioon paistoajassa ja -lämpötilassa. Oma vuokani oli hieman isompi kuin puolet alkuperäisen ohjeen vuoasta, joten omasta leivoksestani tuli ohuempi. Paistoin n. 160 asteessa vain n. 20-25 minuutin ajan.
-Käytä huoneenlämpöisiä munia, sillä kylmien munien ja lämpimän voiseoksen yhdistäminen tekee rakenteesta epätasaisen.




6 kommenttia :

Hoo kirjoitti...

Voi nammm! Näyttää niin herkulliselta, että pitää kyllä leipoa joku päivä itsekin:).

Marjis kirjoitti...

Näyttää kyllä erittäin suklaiselta. Uskoisin kyllä tämän häviävän alta aika yksikön :D Pitää joskus kokeilla..

inga kirjoitti...

Vatut ja suklaa<3 Blogissani on pikku tunnustus sinulle :)

anskusiili kirjoitti...

Hoo: Kannattaa, oli superia ja tosi helppo tehdä! : )

Marjis: Hyvin suklaista oli kyllä, itselleni ehkä hieman liiankin! Poikaystävälle kyllä maistuu ylisuklainenkin herkku.

Inga: Voi kiitos, käyn katsomassa! : )

Siiri Stiina kirjoitti...

Oi nammm!!

anskusiili kirjoitti...

Siiri: Heh, ja eikun leipomaan! : )