perjantai 29. kesäkuuta 2012

Hummingbird Bakeryn vaniljacupcakes

Testasin tänään The Hummingbird Bakeryn Cake Days -kirjan luultavasti klassisinta reseptiä - vaniljacupcakeseja. Sekä taikinassa että kuorrutuksessa on hentoinen vaniljan maku, ja kuorrutus on usein värjätty pastellisilla sävyillä. Kirjassa on reseptien lisäksi koristeluvinkkejä ja kuorruttamisohjeita, jotka ainakin itselleni tulevat tarpeeseen.

Hummingbird Bakeryn vaniljacupcakes (12-16 kpl)


Taikina:
75 g pehmeää voita
3 dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl vaniljasokeria/vaniljauutetta
2 1/4 dl maitoa
2 munaa

Kuorrute:
150 g pehmeää voita
8 1/4 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
elintarvikeväriä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa pehmeää voita sokerin kanssa matalalla nopeudella. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeria. Sekoita keskenään munat ja maito, lisää melkein kaikki muna-maitoseoksesta taikinan joukkoon ja jatka vatkaamista matalalla nopeudella. Kaavi nuolijalla taikinakulhon reunat, lisää loput muna-maitoseoksesta ja vatkaa sileäksi.
Jaa taikina muffinivuokaan, käytä koloissa paperisia muffinivuokia. Täytä koloista vain 2/3. Paista uunissa 15-20 minuutin ajan. Anna leivosten jäähtyä ensin vuoassa, ja hetken kuluttua ritilällä.
Valmista kuorrute vatkaamalla voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Kun voista ei ole enää jäljellä suurempia möykkyjä, lisää maito. Lopuksi värjää seos haluamallasi värillä ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat eri värisiä kuorrutteita, jaa kuorrute useaan eri kulhoon.
Levitä kuorrutetta reilusti leivosten päälle, voitele kuorrute aivan paperisten muffinivuokien reunaan asti. Voit tehdä veitsellä kuorrutteeseen kierteen Hummingbird bakeryn tyyliin.

Vinkkejä:
-Ainesten on hyvä olla huoneenlämpöisiä. Kylmä maito voi esimerkiksi pilata kuorrutteen ja tehdä siitä rakeisen.
-Jos täytät muffinivuoat liian täyteen, leivokset kohoavat liikaa eikä kuorruttaminen enää onnistu. Voit kuitenkin leikata jäähtyneistä leivoksista hatut pois. Parhaiten kuorruttaminen onnistuu, jos leivoksen pinta on paperisen vuoan reunan kanssa samalla tasolla.
-Kuorrutuksen levittämiseen paras väline olisi palettiveitsi, jollaisen aion itsekin hankkia.




6 kommenttia :

Taina kirjoitti...

Tosi suloisen näköisiä. Tekisi heti mieli a) syödä, b) kokeilla reseptiä :). Ilmeisesti tuo kuorruttaminen ei nyt mitenkään erityisen vaikeaa ole, en tiedä miksi en vain ole siihen ikinä ryhtynyt.

anskusiili kirjoitti...

Taina: Heh, kannattaa kyllä kokeilla. : ) Kuorruttaminen on ihan helppoa, varsinkin jos ei aio sählätä pursotuspussien kanssa.

AnnaMursu kirjoitti...

Noi kuvat on aivan älyttömän sulosia♥

Ja kun lähdit meiltä niin crisu kysy ekana: "Vieläkö niitä leivoksia on jäljellä?" Se tykkäs niistä kyllä ihan sikana. Ja minä myös!! Musta tuli just cupcake-fani :P

anskusiili kirjoitti...

Anna: Hih kiitos, vaikka punainen toistuukin oudosti!
Ja aaw Crisua, ihanaa että tykkäsitte. : )) Sun pitää vielä alkaa jauhopeukaloksi itekin!

Anonyymi kirjoitti...

Jos tulee 12 leivosta, kukin sisältää lähes 1 dl sokeria. Kauniita ovat, mutta eivät ehkä raikkaita sokerin ja rasvan määrästä päätellen. t. yksi ihmettelevä ohikulkija

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Yllättävä kommentti leivontablogiin! Kuppikakkuset ovat sieltä leivonnaisten sokerisimmasta päästä, ja jo yksi leivos riittää hyvin.