Hunajakeksit (n. 20 kpl)
- 100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinsoodaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita pehmeä voi sokerin kanssa, lisää hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Jaa taikina neljään osaan, taputtele leivinpaperille suorakulmioksi. Voit painella haarukalla taikinan pintaan kuvioita. Paista uunissa 12-15 minuutin ajan ja leikkaa kuumat taikinaosat tangoiksi. Anna jäähtyä.
Vinkkejä:
-Kivan lisän taikinaan antaa vaikka ripaus kanelia tai inkivääriä.
9 kommenttia :
hyvältä näyttää! kiitos ohjeista :)
Vaniljasokerin määrä on tosi suuri, millaista vaniljasokeria käytät?
Käytän sellaista jossa on sekä vaniljaa että vanilliinia joten kitkeryyden vaara on olemassa.
Saara: Hyvä kun huomautit, kävin tarkistamassa alkuperäisen ohjeen, ja vaniljasokeria pitäisi olla 1 rkl. Iso määrä tuokin on, ja itse käytän ihan pelkällä vaniljalla maustettua sokeria. Vaniljasokerin määrää voi ihan surutta kyllä pienentää. : )
Kiitti nopeasta vastauksesta, upeita sinun kuvat, millaista objektiivia käytät?
Parhaita kotitekoisia keksejä mitä olen syönyt! Kiitti!
Kiitoksia itsellesi, kuvaan 50-millisellä f/1.8 -linssillä. Linssi on edullinen mutta valovoimainen ja sopii hyvin ruokakuvaukseen. : ) Ja hienoa jos sinäkin tykkäsit kekseistä, kannattaa tarkistaa tuo Söta Saker -blogi!
Meidän perheen suosikkikeksejä jo muutaman vuoden. ^_^
Aina pitää täältä tulla ohje katsomaan. Pitäisi ehkä kirjoittaa itselle jonnekin talteen.
Tästä tuli suosikki ohje, tosi hyviä, lisäsin kanelia taikinaan.
Hyvä välipala kouluun
Lähetä kommentti