Punajuuripestopasta (neljälle)
- Pestoon:
1-2 (150 g) punajuurta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl Valio Oivariini juoksevaa (/öljyä)
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 dl pinjansiemeniä
1 dl tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Lisäksi:
500 g spagettia
80 g Valio Aura Pehmeä sinihomejuustoa
Kuori ja kuutioi sipuli ja punajuuri, kuullota öljyssä valkosipulin kanssa kattilassa. Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset peittyvät. Keitä n. 15 minuutin ajan.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, varo polttamasta. Kaada keitinvesi pois kattilasta, lisää muut peston ainekset kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella, peitä kannella ja pidä lämpinänä.
Keitä pasta runsaassa vedessä kypsäksi, lisää pesto huuhdellun spagetin sekaan ja sekoita joukkoon vielä sinihomejuusto.
Vinkkejä:
-Punajuuri tunnetusti sottaa aika paljon, joten voit suojata hienoa leikkuulautaasi vaikka voipaperilla.
1 kommentti :
Punajuuret kaapissa löysivät juuri käyttötarkoituksen! Ihanaa!
Lähetä kommentti