Omenakeikauskakku
- Pohjalle:
n. 1 rkl voita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl sitruunamehua
300 g omenan viipaleita (3 pientä omenaa)
Taikina:
55 g voita
1/2 dl sokeria
1,8 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1/2 dl maitoa
Ota n. 70 gramman pala voita huoneenlämpöön ajoissa.
Poista omenoista keskusta siemenineen ja viipaloi nätiksi, ohuehkoiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa sitruunamehun kanssa. Voitele n. 15-senttinen, mielellään irtopohjainen vuoka voilla reunoja myöten ja ripottele päälle fariinisokeri. Painele omenat pohjalle nätisti.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi, lisää muna varovaisesti joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa, samalla sekoittaen. Sivele taikina omenoiden päälle, tasoita pinta. Paista uunissa n. 30 minuutin ajan, testaa kypsyyttä hammastikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään puoli tuntia (mielellään enemmän) ennen kuin käännät sen ylösalaisin lautaselle.
Vinkkejä:
-Myös munan ja maidon on hyvä olla huoneenlämpöisiä, jotta taikinasta tulee kuohkeaa ja tasaista.
-Jos käytät suolattua voita, älä lisää taikinaan suolaa.
-Käytä kakkuun mieluiten kiinteitä omenoita.
-Jos sinulla ei ole juuri 15-senttistä vuokaa, voit tuplata aineet ja tehdä kakun vaikka 24-senttiseen vuokaan. Kakusta tulee silloin hieman eripaksuinen, tarkastele siis paistoaikaa.
3 kommenttia :
Oi että, nyt alko tekeen mieli omppupiirasta! Vaniljakastiketta vielä päälle ja kunnon syysherkku on valmis :P
Anniina
Oi nam, toi oli kyllä onneksi sen verran kosteaa että maistui ilman vaniljakastikettakin!
Ihanan näköistä :)
Lähetä kommentti