Tällaista jälkiruokaa kutsutaan englanniksi crumbleksi, mutten ole keksinyt parempaakaan suomennosta kuin paistos. Ehdotuksia jälleen vastaanotetaan...
Raparperi-mansikkapaistos
- 1 rasia (250 g) mansikoita
n. 4 vartta raparperia
1/2 dl sokeria
Murupäällinen:
4 dl vehnäjauhoja
3 dl ruishiutaleita
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 1/2 dl tummaa ruokokidesokeria
1 muna
(tilkka vettä)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko raparperi sentin-parin paloiksi, puolita mansikat ja poista kannat. Kaada raparperit ja mansikat uunivuokaan, ripottele päälle sokeri.
Valmista murupäällinen sekoittamalla aineet keskenään listan järjestykessä. Lisää tilkka vettä, mikäli päällinen on liian kuivaa. Ripottele taikina mansikoiden ja raparperien päälle, paista uunissa n. 35 minuutin ajan. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkkejä:
-Dansukkerilla on ihana ruokokidesokeri, joka antaa ihanaa tummaa väriä ja makua leivonnaisiin. Oikein hyvin ruokokidesokeri sopii juuri tällaiseen paistokseen, jossa sokerin ei tarvitse vaahtoututa tai olla rakenteeltaan hienoa. Voit silti käyttää ihan valkoistakin sokeria.
8 kommenttia :
Nami, herkullista!
Oi! Raparperin ja mansikan liitto on vastustamaton :-)
mmm, raparperijälkkärit ovat herkkua! oliko stockmannin raparperit muuten suomalaisia?
...siis sokoksen ;)
Hovkonditorn: Yksinkertaista mutta herkullista : )
Melody: Voi tosi on!
Anonyymi: Oli suomalaisia, yllätyin kyllä edullisuudesta!
Oi, kuulostaapa herkulliselta. :) Tykkään kyllä melkein kaikesta missä on raparperia tai mansikoita, joten yhdessä taitaa olla vastustamaton yhdistelmä. :P
Anna: Raparperi kaipaa minusta seurakseen mansikkaa antamaan makeutta, vaikka onhan tässä sokeriakin aika paljon!
voiko tätä tehdä pakastemansikoista? :)
Lähetä kommentti