lauantai 21. toukokuuta 2011

Äitienpäiväkakku (Jäädytetty sitruuna-valkosuklaamoussekakku)

Se, että postaan äitienpäiväkakun vasta nyt, kuvastaa tämänhetkistä kiireen määrää aika osuvasti. Tässä ohje nyt kuitenkin tulee, koska kakku sopii niin mainiosti kevääseen (alkukesään?) Ohje löytyi Stockmannin Premiere-lehdestä, ja kyseinen kakku tehtiin ihan äidin omasta toiveesta.
Meinasin muuten ensin ostaa Stockmannilta tuota vaniljatahnaa testimielessä, mutta 15 euron hinta sai minut toisiin ajatuksiin.

Jäädytetty sitruuna-valkosuklaamoussekakku

    200 g valkosuklaata
    2 munaa
    2 dl kuohukermaa
    1 rkl Nomu vaniljatahnaa tai 1/2 vaniljatanko
    3 rkl lemon curdia
    1 limen raastettu kuori
    200 g marenkeja


Vuoraa noin 20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata valkosuklaa joko vesihauteen yllä tai mikrossa alhaisella teholla. Laita sivuun jäähtymään.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset, vaahdota valkuaiset pitäväksi vaahdoksi. Vaahdota erillisessä kulhossa kuohukerma. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan noin kädenlämpöiseen suklaasulaan. Sekoita suklaan joukkoon vielä vaniljatangon siemenet, lemon curd ja limen raastettu kuori. Lisää suklaasekoitus kermavaahtoon, kääntele sekaan lopuksi vielä valkuaisvaahto varovaisesti. Murskaa melkein kaikki marengit ja sekoita vaahdon joukkoon, kaada vaahto vuokaan. Koristele kakku jäljelle jääneillä marengeilla ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi. Ota kakku pakkasesta 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkkejä:
-Ota munat ajoissa huoneenlämpöön, jotta keltuaisten sekoittaminen valkosuklaasulaan onnistuu ja jotta valkuaisvaahdosta tulee kestävää.
-Käytä luomulimeä, mikäli mahdollista, koska tällöin kuoressa ei ole niin paljon haitallisia aineita. Pese kuori kuitenkin huolellisesti, käytät sitten luomua tai normaalilaatua.
-Tee marengit itse!




Järjestimme äidille myös yllätysaamiaisen, joka sisälsi leipää+päällisiä, korvapuusteja, tuoreita mansikoita ja hedelmiä ja keitettyjä maalaismunia.

3 kommenttia :

Mausteinen Manteli kirjoitti...

On kyllä kertakaikkiaan kaunis & herkun kuuloinen kakku, tätä pitää koittaa!

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin saman ohjeen Stockan kuvastosta, mutten vielä uskaltautunut kokeilemaan. Kiva että sinä kokeilit :) Oliko superhyvää ja tekisitkö toiste? Minulla on lähinnä tuo ja joku raparperiunelma vaihtoehtoina, mutten osaa päättää!

anskusiili kirjoitti...

Mausteinen Manteli: Kannattaa koittaa, kaikki maistelijat kehuivat kovasti!

Anonyymi: Suosittelen kyllä, ja teen varmasti uudelleen. : ) Kaikki vieraat kehuivat kyllä, ja tämä valmistuukin niin nopeasti.