(Ohje taitaa muuten olla Valion alun perin)
Rahkapullat (22 kpl)
- Taikina:
25 g tuorehiivaa
2 1/2 dl maitoa
1 muna
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja (puolikarkeita)
100 g voita
Voiteluun 1 muna
Täyte:
1-2 prk maustettua rahkaa
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen muna, mausteet ja sokeri. Sekoita puuhaarukalla joukkoon osa jauhoista ja alusta sitten loput käsin, lopeta jauhojen lisääminen, kun taikina tarttuu kulhosta ja tuntuu kimmoisalta. Lisää joukkoon voi ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi (entintään tunnin ajan).
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, muotoile kumpikin rullaksi ja leikkaa molemmat rullat 11 osaan. Pyörittele pikkupulliksi ja jätä reilusti kohoamisvaraa.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele pulliin syvennys lasin tai muun keittiökapineen avulla, voitele pullat munalla ja täytä syvennykset paistonkestävällä rahkalla. Anna pullien kohota sillä aikaa kun uuni lämpenee. Paista keskitasolla n. 10 minuutin ajan.
Vinkkejä:
-Pikkupullien pyörittelyssä oikea tekniikka on seuraava: paina pullaa ensin voimakkaasti leivonta-alustaa vasten samalla kun pyörität, lopuksi nosta kämmen kupiksi ja pyöräytä pulla oikeaan muotoon. Näin pullista tulee saumattomia ja täydellisen pyöreitä.
2 kommenttia :
Rahkapullat sopii hyvin pääsiäiseen!
Hovkonditorn: Melkeinpä yhtä perinteisesti kuin mämmikin! : )
Lähetä kommentti