Maapähkinävoibrowniet (9 isoa palaa)
- Suklaataikina:
n.110 g voita
170 g tummaa suklaata
2/3 cup (1,6 dl) vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3/4 cup (1,8 dl) sokeria
3 munaa
Maapähkinävoitahna:
n.55 g voita
1/2 cup (1,2 dl) tomusokeria
3/4 cup (1,8 dl) sileää maapähkinävoita (Skippy, Utekram...)
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
Valmista suklaataikina ensin. Sulata voi ja tumma suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa alhaisella lämmöllä, anna jäähtyä hieman. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola erillisessä kulhossa. Sekoita sokeri noin kädenlämpöiseen suklaasulaan, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten. Yhdistä jauho- ja suklaaseokset.
Sulata maapähkinävoitahnan voi. Sekoita se maapähkinävoihin, sekoita joukkoon myös tomusokeri.
Kaada noin kolmasosa suklaataikinasta 20x20-senttisen (voidellun) vuoan pohjalle, tasoita pinta. Lusikoi maapähkinävoitäytteestä nokareita suklaataikinan päälle, noin sentin välein. Levitä varovasti päälle loput suklaataikinasta ja vedä taikinaan veitsellä ylös ja alas kuvioita. Paista uunissa n. 35-40 minuutin ajan, kunnes taikinaan työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa (ainakaan paljoa). Browniet ovat parhaita lämpöisinä nautittuina.
Vinkkejä:
-Jos tekee usein brownieita, kannattaa ostaa n. 20x20-senttinen silikoninen neliövuoka, sillä monet ohjeet on tehty sellaisen mitoille. Omani on Lekuén, ja kyseistä merkkiä myydään isoimmissa tavarataloissa.
1 kommentti :
Ahh kun näyttää hyvältä! =)
Lähetä kommentti