perjantai 12. marraskuuta 2010

Olutrieskat

Rieskoja on hyvä valmistaa arkena kiireessä, koska taikina ei vaadi nostattamista eikä vaivaamista. Rentouduin yksi ilta vanhoja ruokalehtiä ja reseptikirjoja lukemalla ja törmäsin viime kesällä ilmestyneessä Maku-lehdessä lupaavaan reseptiin. Kokeilin rieskoja heti seuraavana päivänä, ja ne maistuivat juuri niin hyviltä kuin odotinkin.

Olutrieskat

    5 dl tummaa olutta tai kotikaljaa
    1 pss (100 g) perunamuusijauhetta
    50 g voita
    2 1/2 - 3 dl vehnäjauhoja
    1 dl ruisjauhoja
    2 rkl siirappia
    ripaus suolaa


Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Sekoita perunamuusijauhe kotikaljaan ja anna turvota noin vartin verran. Sulata voi ja sekoita se muiden aineiden kanssa kaljamössöön. Lisättävän vehnäjauhon määrä riippuu perunamuusijauheesta, itse jouduin lisäämään melkein kolme desiä. Taikina saa kuitenkin jäädä löysäksi ja tahmeaksi. Ota taikinasta jauhoisilla käsillä n. puolen desin kokoisia nokareita ja taputtele ne jauhojen avulla leivinpaperille rieskoiksi. Painele rieskoihin haarukalla reikiä ja paista uunissa 10-12 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Saat ihan tavallisia perunarieskoja, kun käytät kaljan sijasta maitoa.

Ei kommentteja :