Olutrieskat
- 5 dl tummaa olutta tai kotikaljaa
1 pss (100 g) perunamuusijauhetta
50 g voita
2 1/2 - 3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 rkl siirappia
ripaus suolaa
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Sekoita perunamuusijauhe kotikaljaan ja anna turvota noin vartin verran. Sulata voi ja sekoita se muiden aineiden kanssa kaljamössöön. Lisättävän vehnäjauhon määrä riippuu perunamuusijauheesta, itse jouduin lisäämään melkein kolme desiä. Taikina saa kuitenkin jäädä löysäksi ja tahmeaksi. Ota taikinasta jauhoisilla käsillä n. puolen desin kokoisia nokareita ja taputtele ne jauhojen avulla leivinpaperille rieskoiksi. Painele rieskoihin haarukalla reikiä ja paista uunissa 10-12 minuutin ajan.
Vinkkejä:
-Saat ihan tavallisia perunarieskoja, kun käytät kaljan sijasta maitoa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti