keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Nutella-kakku


Vietimme nelivuotispäiviämme, ja simppelin aterian (pihviä, uunijuureksia ja omenasalaattia) lisäksi piti kehitellä jälkiruoka. Olisi ehkä kannattanut valita jotakin keveämpää, mutta kumpikaan meistä ei taida olla keveän ystävä. Tein Nigellan ohjeella Nutella-kakkua, joka on ihanan kostea ja jauhoton kakku. Tämä valmistui ainakin kahden voimin todella nopeasti ja vaivattomasti.

Nutella-kakku
    Taikina:
    6 munaa
    ripaus suolaa
    100 g tummaa suklaata
    125 g suolatonta voita
    400 g (1 prk) Nutellaa
    1 rkl Frangelicoa (tai vettä)
    100 g jauhettua hasselpähkinää

    Päälle:
    125 g tummaa suklaata
    125 ml kuohukermaa
    1 rkl Frangelicoa (tai vettä)
    (100 g kokonaisia hasselpähkinöitä kuorittuina)
Sulata taikinan suklaa mikrossa varovaisesti, laita syrjään jäähtymään. Ota margariini pehmenemään huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, vatkaa valkuaiset suolan kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, ei liian jäykäksi.
Sekoita keskenään margariini, Nutella, keltuaiset, vesitilkka tai likööri, jäähtynyt suklaa ja jauhettu hasselpähkinä.
Ota reilu lusikallinen valkuaisvaahdosta ja sekoita voimakkaasti Nutella-seokseen. Tämän jälkeen kääntele loput valkuaisvaahdosta sekaan varovaisesti. Kaada taikina 23-senttiseen vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 40 minuutin ajan.
Ota kypsä kakku jäähtymään ja poista vuoasta ritilälle jäähtymään n. vartin kuluttua. Valmista kuorrute sulattamalla paksupohjaisessa kattilassa aineet hasselpähkinöitä lukuun ottamatta. Jos haluat koristella komeuden vielä hasselpähkinöillä, paahda pähkinät kuivalla pannulla kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripottele jäähtyneet pähkinät täytteen päälle ja tarjoile.

Vinkkejä:
- Lidlistä löytyy aivan Nutellaa vastaavaa levitettä paljon halvempaan hintaan.
- Voit käyttää joko hasselpähkinärouhetta tai hienojakoisempaa jauhetta, se on vain makukysymys.
- Kakku on kypsä, kun se alkaa vetäytyä reunoiltaan vuoasta, voit testata kypsyyttä myös puutikulla (jos siihen ei tartu taikinaa, kakku on valmis).

11 kommenttia :

Mona kirjoitti...

Voi ei tyttö sä viet mun dieetin ihan väärille raiteille!! :-D Nam, pakko kokeilla tätä jossain vaiheessa!

AnnaMursu kirjoitti...

Oi nam, Nutella on jotain niin parasta! Tosin ne halpisversiot ei oo yhtä hyviä kun aito Nutella;) Mistä ostit sitä??? Oon ollu siinä uskossa, ettei Suomesta saa Nutellaa.

anskusiili kirjoitti...

Mona, oon tainnut kuulla ton joskus ennenkin. : D Pidän lähipiirini kyllä hyvässä lihassa tätä menoa.

Anna, ainiin vastasin sulle jo töissä!

Kardemumma kirjoitti...

Heippa! Kiva blogi ja ihania herkkuja. Ihan ensimmäistä kertaa sivuillesi eksyin, mutta aion kyllä löytää tieni takaisin. :)

Noora kirjoitti...

Voi että tää näyttää herkulliselle! Aaah, pakko kokeilla joskus! :)

anskusiili kirjoitti...

Kardemumma: Jee, kiva kuulla! Tein itsekin ensivisiitin sinun blogiisi, tulen vielä palaamaan. : )

Noora: Suosittelen kyllä, varsinkin jos on monta syöjää ettei kaikki herkku katoa yhteen suuhun. Niinkin saattaa käydä...

Laurs kirjoitti...

Sun Nutella-kakun ohje jalostui eilen poikaystävän käsissä tällaiseksi http://melkeinkuinblogi.blogspot.fi/2013/03/possut-paljussa-kakku.html. Hyvää oli :)

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on tosi kiva blogi! Tämäkin resepti vaikuttaa superherkulliselta. Tiedätkö, että onnistuisikohan kakku ollenkaan jos ohjeen puolittaisi ja näin tekisi vähän pienemmän kakun? En ole kovin kokenut leipoja, mutta siinä tapauksessa varmaan ainakin paistoaikaa pitäisi vähentää? :)

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Heippa, kiitoksia kommentista! : )
Aivan oikeassa olet, eli paistoaikaa pitää sitten vähentää ja lämpötilaakin hieman alentaa. Jos teet esim. 20-senttiseen vuokaan, voit vaikka puolittaa määrät ja kokeilla paistaa 175 asteessa 30 minuuttia. Jos teet 23-senttiseen puolikkaalla määrällä, kakusta tulee ehkä vähän litteä, mutta voit kokeilla samaa 175 astetta ja 30 minuuttia (tarvittaessa enemmän). Toivottavasti onnistuu. : )

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistäsi! Nyt on kakku kokeiltu ja puolikkaalla ohjeella. Mulla ei ollut kuin 24-senttinen vuoka ja en viitsinyt hankkia pienempää vuokaa, joten tein sitten kakun siihen. Kakku tarvitsi paistoa vain reilut 20 minuuttia 175 asteessa. Lopputulos oli tosiaan litteä, ensi kerralla kokeilen varmaan koko ohjeella tai valitsen sen pienemmän vuoan. Maku oli kuitenkin todella hyvä ja mikä tärkeintä, todella nutellainen! Käskin poikaystävää arvaamaan, mitä aineksia olin käyttänyt kakussa ja hän mainitsi heti ensimmäisenä nutellan ja pähkinät. :) T. Se sama anonyymi

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Noniin, kiva jos onnistui vaikka jäikin hieman littanaksi. Ei se ole vakavaa, kunhan ei ole kuivakkaa! : )