Manhattan clam chowder (neljälle)
- 5 perunaa
2 suurta porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 laakerinlehteä
öljyä paistamiseen
loraus kasvis-/kalafondia
1 tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1-2 tlk säilykesimpukoita (200-400 g)
mustapippuria
sokeria
suolaa
valkosipulijauhetta
Kuori perunat ja porkkanat, kuutioi pieneksi. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuullota vihanneksia öljyssä kattilan pohjalla ja lisää sen jälkeen vettä niin, että kasvikset peittyvät reilusti vedellä. Murskaa tomaatteja pienemmäksi ja lisää keittoon kasvisliemen ja laakerinlehtien kanssa. Keitä n. 20 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet.
Testaa vihannesten kypsyys ja lisää simpukat ja mausteet. Anna poreilla vielä kolmisen minuuttia ja tarkista maku. Nauti vaikka patongin kera.
Vinkkejä:
-Tämän keiton kruunaisi pieni loraus valkoviiniä tai ranskankermaa.
-Voit käyttää myös tuoreita simpukoita, itse kokeilen ehdottomasti niitä ensi kerralla. Suosittelisin ostamaan vajaan kilon tuoreita simpukoita.
2 kommenttia :
Moikka, olen ajatellut tehdä omenapiirakan valmiiseen kaupan murotaikinapohjaan. Minkälaisia omenoita kannattaa käyttää? olen ajatellut laittaa täytteeksi omenalohkoja, vähän omenahilloa, sekä sokeria ja kanelia. Tarvitseeko pohjaa paistaa enne täytteen lisäämistä?
Hyvää syksyn jatkoa sinulle :)
terveisin aloitteleva leipoja :D
Heippa! Kannattaa käyttää kiinteitä ja hieman kirpeitä omenoita piirakkaan, ei siis mitään punaisia jouluomenoita ainakaan. : ) Kun nestettä on noin vähän, ei varmasti tarvitse esipaistaa pohjaa. Hyvä siitä tulee, varsinkin jos teet osasta taikinasta kannen piirakan päälle ja pistelet siihen reikiä haarukalla.
Samaa sinulle ja toivottavasti oli apua. : )
Lähetä kommentti