torstai 3. kesäkuuta 2010

Pollo limonello soijasuikaleista

Olen varmaankin kovasti aikaani jäljessä, mutta olen vasta nyt löytänyt soijaleikkeet ja -suikaleet! Tykkään kanaruoasta mutten kuitenkaan halua broileria kauheasti ostaa, joten olen tehnyt lähiaikoina kaikkia suosikkejani vegeversioina. Tällä kertaa vuorossa on aika monen lempiruoka - pollo limonello. Kyseisestä pastasta on varmaankin miljoona eri versiota eikä tämä ole niistä se oikeaoppisin, mutta sopii ainakin opiskelijabudjettiin (vaikka parmesan maksaakin paljon, se säilyy tuorekelmussa ikuisuuden, itselläni on Hulluilta päiviltä ostetusta palasta vielä vähän jäljellä).

Pollo limonello soijasuikaleista

    n. 100 g soijasuikaleita
    7 dl vettä
    1 rkl kasvisfondia
    25 g voita
    1 valkosipulinkynsi
    1 sipuli
    1 sitruuna
    1/2 tl kurkumaa
    1 tl raastetta inkivääriä
    2 dl ruoka-/kaurakermaa
    suolaa
    mustapippuria
    1/2 dl raastettua parmesanjuustoa

    200 g täysjyväspagettia


Kiehauta vesi, lisää kasvisfondi ja soijasuikaleet, keitä kymmenisen minuuttia.
Kaada suikaleet siivilään ja painele ylimääräinen vesi pois esimerkiksi lastalla.
Hienonna valkosipuli ja sipuli, kuumenna voi pannulla. Kuullota sipulit keskilämmöllä, lisää soijasuikaleet, sitruunamehu, kurkuma ja inkivääri. Paista hetken aikaa. Lisää kerma ja anna poreilla viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää raastettu parmesan. Tarkista maku ja tarjoile spagetin kanssa.

Vinkkejä:
-En tiedä, onko kyse vain henkilökohtaisesta mieltymyksestäni, mutta Reformin soijasuikaleet ovat olleet mielestäni parhaita rakenteensa ja makunsa osalta.
-Itse tykkään sitruunan mausta niin paljon, että raastan mukaan vielä sitruunan kuortakin. Jos teet samoin, muista pestä kuori kunnolla.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

hei mistä olet löytänyt noita reformin soijasuikaleita?

anskusiili kirjoitti...

Muistaakseni Citymarketista löysin. : )