tiistai 1. kesäkuuta 2010

Juhla- ja muita kiireitä

En ole pääsykokeiden ja töiden ohella oikein ehtinyt leivoskella mitään, ja olenkin oikein tehnyt itselleni listan niistä kaikista herkuista, joita aion tehdä sitten, kun kokeet ovat ohi. Odottakaa vain!

Siskoni saa tänä keväänä lakin, ja olisi ollut ihana panostaa makean puolen tarjoiluun oikein kunnolla, mutta vuorokaudessa ei nyt ole tarpeeksi tunteja. Äiti tekee kakkupohjat valmiiksi ja minä täytän ja koristelen parit prinsessakakut, siinä on osuuteni tällä kertaa. Tein marsipaaniruusut jo eilen, jotta ne ehtivät kuivua lauantaihin mennessä. Marsipaanilla on tuoreena tapana lössähtää, varsinkin jos kelit ovat kuumat. Pieni vinkki muuten marsipaaniruusun kiinnittämiseen: leikkaa hammastikku kahteen tai kolmeen osaan, pistä ruusun kannasta sisään ja laita kakkuun.



Ruusut ovat vielä kaukana täydellisestä, mutta aivan varmasti kelpaavat juhlakalulle, joka tunnetusti saattaa epäonnistua jopa pakasteröstien paistamisessa. Ostin leipomiskaupasta vielä tuollaista helmiäistä kristallipulveria, joka tarttuu hienosti marsipaanin pintaan.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

pakko kysyä, että mihin pääsykokeisiin luet?

anskusiili kirjoitti...

Haen Tampereen yliopistolle lukemaan englantilaista filologiaa ja suomen kieltä. : )