maanantai 17. toukokuuta 2010

Anna Olsonin suklaatorttu

Pidän Livillä pyörivästä Anna Olsonin kokkailuohjelmasta, sillä Anna on jotenkin todella luonnollinen eikä tee turhan suurta numeroa itsestään. Olen aina halunnut tehdä kuten Annakin ohjelmassaan: körötellä lähifarmille ostamaan vihanneksia ja marjoja ja leipoa isolle porukalle kasan herkkuja. Tämä on ensimmäinen Anna Olsonin ohje, jota kokeilin, ja tästä kyllä kaikki maistajat pitivät.

Anna Olsonin suklaatorttu

    Pohja:
    225 g margariinia
    1/3 cup (0,8 dl) sokeria
    4 munankeltuaista
    1 2/3 cups (4 dl) vehnäjauhoja
    1/3 cup (0,8 dl) kaakaojauhetta
    1 tl suolaa

    Täyte:
    170 g tummaa suklaata
    3/4 cup (1,8 dl) kuohukermaa
    1 tl vaniljauutetta
    (1 rkl brandya)
    1 muna
    (sokeria)

    Päälle:
    3 cups (n. 7 dl) tuoreita marjoja


Ota margariini huoneenlämpöön ajoissa. Vaahdota se sokerin kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan varovaisesti. Sekoita keskenään pohjan loput aineet ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä yhtään enempää. Laita kelmuun ja anna odottaa kylmässä tunnin ajan.
Kauli pohja jauhotetulla alustalla n. 1/2 cm paksuiseksi, painele 20-23-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita taas kylmään, n. 20 minuutiksi, ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja paista 18-20 minuutin ajan.
Anna pohjan jäähtyä ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen.
Pilko suklaa kulhoon ja lämmitä kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Kaada kerma suklaan päälle ja anna seistä noin minuutin ajan, sekoita sitten tasaiseksi. Lisää vaniljauute, brandy ja kulhossa rikottu muna. Lisää tässä vaiheessa myös sokeri, jos täyte ei ole mielestäsi tarpeeksi makeaa. Kaada pohjan päälle ja paista uunissa 12 minuutin ajan. Jäähdytä 15 minuutin ajan ja laita kylmään odottamaan 2 tunniksi.
Ripottele pinnalle marjoja ennen tarjoilua.

Vinkkejä:
-Täyte vaikuttaa aivan lötköltä uunista tullessaan, mutta sen rakenteesta tulee aivan täydellinen jäähdyttämisen jälkeen.
-Itselläni reunoista tuli aikas korkeat ja siksi myös murenevat, ja vaikka korkeat reunat näyttävätkin hienoilta, itse ehkä tekisin ensi kerralla vähän paksumman pohjan ja matalammat reunat.

1 kommentti :

anna kirjoitti...

annan kokkiohjelma on yksi munkin suosikeista. itse vaan katselen sitä niin haltioituneena, etten paljon ehdi kiinnittää huomiota mittoihin ja määriin. sitä elämäntapaa (tai ehkä lähinnä asuinympäristöä) kyllä kadehdin, kun kaikki tuoreet tuotteet saa lähialueen tuottajilta..