torstai 26. marraskuuta 2009

Sienipiirakka

Luvassa on taas yksi suolainen piirakka luotettavalla vakiopohjalla.

Sienipiirakka

    Pohja:
    75 g margariinia
    3 1/2 dl vehnäjauhoja
    (suolaa)
    1 muna
    loraus kylmää vettä

    Täyte:
    1 rs kirsikkatomaatteja
    1 rs herkkusieniä
    2 dl ruokakermaa
    1/2 ruukku hienonnettua tuoretta basilikaa
    1 muna
    1 sipuli
    suolaa
    mustapippuria
    1 dl juustoraastetta


Ota margariini huoneenlämpöön ajoissa ja nypi se pehmenneenä jauhojen kanssa tasaiseksi seokseksi. Lisää halutessasi suola, muna ja vaivaa tasaiseksi. Mikäli et saa taikinasta vielä kiinteää möhkälettä, lisää loraus kylmää vettä. Taikina on valmista, kun se ei enää tartu käsiin tai kulhoon ja kun se on kimmoisaa.
Voitele n. 23-senttinen vuoka ja painele taikina reunoja myöten vuokaan. Laita kylmään odottamaan.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese tomaatit ja harjaa sienet, poista mahdollisesti kuivat jalat. Silppua sipuli, halkaise tomaatit ja pilko herkkusienet kolmeen osaan. Asettele herkkusienet ja tomaatit taikinapohjan päälle.
Sekoita keskenään hienonnetu basilika, muna, ruokakerma, suola, silputtu sipuli ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle vielä juustoraaste. Paista uunin alatasolla n. 30-40 minuuttia.

Vinkkejä:
-Voit myös kuullottaa tomaatteja ja herkkusieniä pannulla pilkkomisen jälkeen, jolloin piirakkaan ei irtoa niin paljon nestettä.
-Voit soveltaa ohjetta haluamallasi tavalla, kunhan muistat muna-maito(ruokakerma)-seoksen ainemäärät.

2 kommenttia :

anniamai kirjoitti...

namnam, täytyykin kokeilla tätä joskus, oon tähän asti luottanu vaan sieni-jauheliha-sipuliyhdistelmään.

anskusiili kirjoitti...

anni: jauheliha ja sieni on oikein luotettava yhdistelmä, mutta tämäkin toimi hyvin! : )