perjantai 18. syyskuuta 2009

Mittajuttuja

Nyt kun olen tehnyt vain vanhoja ja samoja herkkuja, ei ole ollut paljoa asiaa Lunniin. Äitikin halusi syntymäpäiväkakuksi tuttua jäädytettyä suklaamudcakea, joten en edes syntymäpäiväverukkeella päässyt kokeilemaan mitään uutta. Ainakin yhden Nigellan marenkikakun haluan testata heti kuin aikaa on!

Voisin kuitenkin rikkoa hiljaiselon ja jakaa kaikkien innokkaiden leipojien kanssa pari ihanaa muunnosvinkkiä, jotka ovat ainakin minua auttaneet monien seikkaperäisten ja outoja ainemääriä sisältäneiden ohjeiden kanssa. Mitat ovat Kotilieden suuresta keittokirjasta.

Mikä onkaan raivostuttavampaa, kuin se jos ohjeessa lukee esimerkiksi 120 g vehnäjauhoja! Vaikka olisikin helppoa ajatella, että 1 dl = 100 g kaikkien ainesten kanssa, tällä kaavalla saisit kyllä sangen mielenkiintoisia kakkuja aikaiseksi. Käytä mieluummin tätä avuksesi:

Mitä painaa 1 dl?

  vehnäjauhot 65 g
  ruisjauhot 50 g
  perunajauhot 70 g
  kaurahiutaleet 35 g
  mannasuurimot 70 g
  riisisuurimot 85 g
  sokeri 85 g
  fariinisokeri 70 g
  tomusokeri 70 g
  sulatettu rasva 85 g
  öljy 85 g
  siirappi 140 g
  korppujauhot 50 g


Mitat

  1 dl = 100 ml = n. 6,7 rkl
  1 rkl = 15 ml = 3 tl
  1 tl = 5 ml


2 kommenttia :

Jenna kirjoitti...

Hei ! ihania reseptejä sinulla täällä ! vielä näistä mitoista, kuinkakohan paljon mahtaa 1 dl kaakaojauhetta olla? onko mitään tietoa? olen mittojen kanssa todella huono!

anskusiili kirjoitti...

Jenna: Kiitos paljon! : )

Omien pikaisten laskujeni mukaan 1 dl kaakaojauhetta painaa 49 grammaa. Eli jos ohjeessa lukee vaikka että 50 grammaa kaakaojauhetta, laitat noin desin.