keskiviikko 26. elokuuta 2009

Tortellini-kasviskeitto

Minut on taas vallannut keittomania, vaikkei syksykään ole vielä kunnolla alkanut. Tällä kertaa tein Ruokamaailman ohjeella vähän erilaista sosekeittoa, joka kohosi kyllä heti suosikkien joukkoon!

Tortellini-kasviskeitto

    1 kg (n. 10 kpl) tomaatteja
    1/2 purjo
    2 punaista paprikaa
    4 valkosipulinkynttä
    2 rkl oliiviöljyä
    1 kasvisliemikuutio
    5 dl vettä
    suolaa
    mustpippuria
    1/2-1 dl tuoretta basilikaa
    1 pkt tuoretortellineja (esim. ricotta-pinaatti)


Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele. Ota puolikas ja pilko. Halkaise ja huuhtele paprikat, pilko pienemmäksi. Poista valkosipulinkynsistä kuoret. Kaada uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille öljy, paprika, valkosipuli ja purjo. Paista n. 15 minuutin ajan.
Poista sillä aikaa tomaattien kannat ja halkaise. Kun paprika ja purjo ovat paistuneet 15 minuuttia, lisää joukkoon tomaatit leikkauspuoli alaspäin. Paista vielä 15 minuuttia.
Poista kypsyneistä tomaateista kuoret ja kaada kaikki kasvikset kattilaan. Lisää vielä vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua, kunnes paprikatkin ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Kiehauta vielä ja lisää tortellinit, anna kiehua kolmen minuutin ajan. Tarjoile hyvän leivän kanssa!

Vinkkejä:
-Jos unohdat katsoa kelloa tortellinien lisäämisen jälkeen, ne ovat kypsyä noustuaan keiton pinnalle reilusti turvonneina.

3 kommenttia :

IreneKin kirjoitti...

Keitto ja sateiset ilmat, hyvä idea! Voisin tehdä viikonloppuna - kuinka monelle suurinpiirtein ohjeesta tulee? Kiva blogi muuten sulla, löysin, kun olit linkittänyt Bella Vanillaan ja siitä asti seurannut :). Kivankuuloisia ohjeita.

anskusiili kirjoitti...

Itse ruokkisin tällä neljä ihmistä, niin ainakin riittää kaikille! Kiitos mukavasta kommentista, toivottavasti palaat vielä reseptien pariin. : )

IreneKin kirjoitti...

Ok, kiitos tiedosta! Kyllä varmasti palaan vielä :).