Vaahtokarkkimuffinit
- vajaa 100 g margariinia
5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
vajaa 1 dl kaakaojauhetta
vajaa 1 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
1 dl vaahtokarkkeja
1 muna
3 dl maitoa
Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Suosittelen siivilöintiä! Lisää sokeri. Pilko suklaa ja leikkele vaahtokarkit saksilla pieniksi paloiksi. Sekoita jauhojen+sokerin joukkoon.
Lisää hieman jäähtyneeseen margariiniin maito ja kananmuna, vatkaa voimallisesti. Älä pelästy, vaikka margariini hieman pakkuuntuukin kylmästä maidosta, jauhoja lisätessä tuo ei niin haittaa.
Kaada margariiniseoksen joukkoon jauhosos, sekoita tasaiseksi.
Laita 12-koloiseen muffinivuokaan paperivuoat ja jaa taikina koloihin. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Anna paistuneiden muffinien levätä vuokakoloissa n. 5 minuuttia ja poista ne sitten ritilälle jäähtymään.
Vinkkejä:
-Itse käytin vähän liikaa vaahtokarkkeja (ainemäärä on nyt muutettu sopivammaksi), joten muffineista tuli todella tarttuvia. Ne ovat sitä luultavasti pienemmälläkin vaahtokarkkimäärällä, joten muffinien irrottaminen vuoasta on hieman ärsyttävää. Tämä helpottuu huomattavasti, kun käytät puutikkua apuna.
-Puutikulla voit myös testata muffinien kypsyyden, eli jos tikkuun ei muffinin keskelle painettaessa tartu taikinaa, ovat muffinit valmiita.
-Itse ottaisin vaahtokarkkeja sivuun muutamia ja laittaisin niitä muffinien päälle juuri ennen uunin laittamista, muffineista tulisi näin nätimpiä!
3 kommenttia :
Näyttääpäs herkulliselta!! Minäkin tein muffinsseja pari viikkoo sitten joihin pistin vaahtokarkkeja :) Pakko kyllä kysyä onko tossa ohjeessa virhe, jos on 3 rkl leivinjauhetta, kun eikö se oo melkein puol desiä? :o
Voi jestas, onneksi huomasit! : D Eli,
3 tl pitäisi olla, mikä on jo sekin minun mielestä aika paljon...
Onpa ihanan suklaisen näköisiä muffineja, varmaan tosi hyvän makuisiakin.
Lähetä kommentti