Nizzansalaatti
- 2 kananmunaa
1/2-1 ruukku salaattia
1 prk tonnikalaa öljyssä
10 aurinkokuivattua tomaattia
10 oliivia
1 pss pakastepapuja/-herneitä
oliiviöljyä
mustapippuria
balsamicoa
Laita kananmunat kattilaan ja lisää kylmää vettä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna poreilla seitsemän minuuttia. Lisää loppuvaiheessa pakastepavut/-herneet kattilaan.
Kaada munat ja pavut (tai ne herneet) kylmällä vedellä täytettyyn astiaan, jotta kypsyminen loppuu ja munat on helpompi kuoria.
Huuhtele salaatti ja revi sopivan kokoisia palasia. Asettele lehdet vadille ja ripottele päälle tonnikala, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja pavut. Kaada päälle balsamicoa ja oliiviöljyä.
Kuori munat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Asettele kauniisti salaatin päällimmäiseksi ja lisää vielä päälle myllystä mustapippuria reilusti.
Vinkkejä:
-Voit käyttää aurinkokuivattujen tomaattien sijasta tuoreita kirsikkatomaatteja
-Aurinkokuivattujen tomaattien purkista saat mainiota öljyä, jota minä ainakin olen käyttänyt salaateissa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti