sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Sitruunakakku

Mielestäni oikeanlaisen sitruunakakun tulee olla hieman kosteaa ja löysääkin, ja tällä ohjeella pääsin hyvin lähelle haluttua lopputulosta. Alkuperäinen ohje on Team Kitchen -keittokirjasta, joka on oikeasti pikkusiskoni. Hän ei ole kokeillut kirjan ohjeista vielä yhtäkään, minä taas noin puolia ohjeista.

Sitruunakakku

    4 kananmunaa
    2 1/2 dl sokeria
    2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
    2 dl vehnäjauhoja
    1/2 tl leivinjauhetta
    200 g margariinia

    Koristeluun:
    tomusokeria
    sitruunankuorta


Kuumenna uuni 175 asteeseen, voitele ja jauhota pohjasta avattava kakkuvuoka.
Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunankuori ja puristettu mehu.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon siivilää käyttäen.
Sekoita jäähtynyt, sulatettu margariini taikaan, sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 20-25 minuuttia. kakun tulee olla keskeltä löysä.
Koristele jäähtyneen kakun pinta sitruunan kuoresta raastetuilla suikaleilla ja tomusokerilla, käytä apuna vaikka pientä teesiivilää.

Vinkkejä:
-Muista pestä sitruunat hyvin, mielellään kuumalla vedellä ja harjaa käyttäen. Taikinaan ei ole tarkoitus saada mukaan sitruunoiden kuoreen käytettyjä pahoja aineita.
-Ohjeessa kehoitettiin tekemään kakku päivää ennen tarjoilua, jolloin se jäähtyneenä laitetaan pakkaseen yön yli. Kakku tarjoillaan sulaneena.
-Jos aiot pakastaa kakun yön yli, lisää tomusokeri pinnalle vasta kakun sulamisen jälkeen.

3 kommenttia :

Hanna Takala kirjoitti...

Ihanan intensiivinen kuva! Kumpa voisikin syödä tuollalailla tuoreen hedelmän kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

löysä sisältä tarkoitti siis raa-an taikinan makuinen. onneksi yksi tykkäsi taikinan mausta :D

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: ? Ehkä kaakku jäi sitten liian raa'aksi, ei sen nimittäin taikinalta kuulu maistua.