Muutin ohjeen sellaiseksi, jona minä itse sen tein. Laitoin valkosuklaata ihan sen takia vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa (300 g), koska kahdesta Pandan suklaalevystä tulee 260 g. Määrä riitti ehdottomasti!
Valkosuklaajuustokakku
- Pohja:
12-15 Domino-keksiä
1/2 dl juoksevaa/sulatettua margariinia (alle 50 g:n siivu paketista)
Täyte:
260 g valkosuklaata
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
Murenna keksit esimerkiksi laittamalla ne pussiin ja kaulimalla päältä. Itseltäni puuttui uudesta asunnosta kaulin, joten käytin luovasti ketsuppipurkkia.
Sekoita joukkoon margariini. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija n.20 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele päälle pohja tasaisesti.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai kattilassa todella pienellä lämmöllä (1-2).
Erottele kolmesta munasta keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, sekoita keltuaisiin yksi kokonainen muna. Lisää sulaneeseen suklaaseen munaseos (3 keltuainen + 1 kokonainen) tuorejuusto ja sokerit. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi, jotta kakusta tulee samettisen pehmeää.
Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Tarjoa kakku jääkaappikylmänä!
Vinkkejä:
-Kannattaa ottaa tuorejuustopakkaukset huoneenlämpöön, kun aloitat leipomisen. Jos lisäät jääkaappikylmää juustoa lämpöiseen, sulaneeseen valkosuklaaseen, se paakkuuntuu.
-Kakku on valmista, kun se on keskeltäkin hyytynyt. Se on tosin kuumana vielä hieman höllyvää.
4 kommenttia :
Valkosuklaajuustokakku on sitten hurjan hyvää, olen kerran tehnyt sitä, nam!
Aivan mahtava resepti! Minä ja poikaystäväni etenkin olemme joutuneet täysin sen lumoihin :3
Yaelian: Ihan voittamaton maku juustokakussa kieltämättä!
Cilla: Jei, kiva kuulla! <3
Kiitos tästä ohjeesta, olen monet kerrat tätä tehnyt ja on ehdoton bravuurini ja aina on maistunut viimeiseen muruseen asti! Ja tää on niin ihanan helppo tehdä eikä ole sitä hemmettin liivatetta tungettu :D
Lähetä kommentti