Tryffelit (20-30 kpl)
- 1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota)
25 g voita
3/4 dl tomusokeria
sokeroimatonta kaakaojauhetta koristeluun
Sulata suklaa vesihauteessa ja lämmitä kerma toisessa kattilassa. Käytä paksupohjaista kattilaa tai ainakin sekoita kermaa koko ajan, ettei se pala pohjaan. Sekoita kuumenneen kerman joukkoon voi ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi.
Kaada kermaseos sulaneeseen suklaaseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen.
Kaada seos pois kuumasta kattilasta toiseen astiaan ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kierittele ne kaakaojauheessa. Säilytä kylmässä ilmatiiviisti.
Vinkkejä:
-Vaikka ohjeessa käsketään jäähdyttää seosta huoneenlämmössä, itse sain siitä paljon helpommin käsiteltävää kun pidin sitä hetken ulkoilmassa.
-Kun pyörittelet tryffelipalloja, muista pestä käsiäsi aina silloin, kun pyörittely alkaa takuta.
-Sirottele lautaselle/leivinpaperille aina ohut kerros kaakaojauhetta ja lisää tarvittaessa, koska liian paksu jauhekerros tryffelin päällä maistuu.. puulta.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti