Marianne-muffinit (n.17 kpl)
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 pss Marianne-rouhetta (150 g)
2 dl maitoa
125 g margariinia
2 munaa
Sulata ensin margariini ja laita se viileään jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään tasaisesti ja käytä tarvittaessa siivilää paakkujen välttämiseksi.
Vatkaa loput aineet (maito, margariini ja munat) keskenään, ja lisää joukkoon jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa paperisiin vuokiin. Mikäli mahdollista, laita paperiset vuoat vielä muffinivuokaan.
Paista uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohoilleet ja hieman halkeilleet päältä. Anna jäähtyä ja koristele vaikka tomusokerilla.
Vinkkejä:
-Leivontamargariinin sijasta voit käyttää juoksevaa margariinia, jota tarvitset hieman yli desin verran.
-Parhaiten leivosten kypsyyttä voi mielestäni testata puutikulla. Tökkää tikku keskelle leivosta, ja jos tikkuun ei tartu taikinaa, leivokset ovat valmiita.
-Jos haluat muffineista vieläpä herkullisempia, voit ostaa n. patukallisen mieluista suklaata ja laittaa pienen palan suklaata jokaisen muffinin päälle ennen uuniin laittamista.
Oikeastaan halusin palavasti testata uusia, hienoja paperivuokiani.
Tässä halusin vain demonstroida muffinivuoassa (taaempi) ja pelkässä muffinipaperissa paistettujen muffinien eroa. Maku on varmasti yhtä hyvä, mutta pelkkä paperivuoka ei tue leivosta tarpeeksi hyvin, ja muffini pääsee leviämään sivuille päin. Taikinaa oli niin paljon, ettei kaikkea saanut mahtumaan 12-koloiseen muffinivuokaan.
1 kommentti :
Itse laitan aina kaksi paperivuokaa päällekäin, pysyy hyvin kasassa. :)
Lähetä kommentti