Fetapiiraat
- 8 pientä voitaikinalevyä
200 g fetajuustoa
150 g pakastepinaattia
1/2 sitruunan mehu
1 pieni tomaatti
(aromisuolaa)
1 muna voiteluun
Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan ja leikkaa sitten neliän muotoisiksi levyiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Murenna fetajuusto astiaan, jonne heität sekaan myös pinaatin, pieneksi pilkotun tomaatin, aromisuolan ja puristat puolikkaan sitruunan mehun. Sekoita täyte ja asettele levyille vain pienelle alueelle, jonka päälle taitat toisen puolen taikinasta. Voitele piiraat kananmunalla ennen uuniin laittamista ja paista 10-15 minuuttia.
Vinkkejä:
-Kannattaa käyttää kunnon fetajuustoa, ei mitään Apetinan kumikuutioita. Yritin löytää sellaista todella vahvan makuista fetaa, mutta Sokoksella ei myyty sitä. Maista täytettä, sillä fetasta riippuen suolaa saattaa olla tarpeeksi, jolloin aromisuolaa ei kannata lisätä.
-Voitaikinaa käsitellessä on vaikeaa epäonnistua. Kannattaa kuitenkin kastaa sormet veteen, kun taittaa taikinaa täytteen päälle, ettei taikina aukeile uunissa. Käytä voimaa!
Nähtävissä myös hienoin kettulautaseni
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti