perjantai 26. syyskuuta 2008

Fetapiiraat

Kreikassa söin kaikenmoisia fetaruokia, joista tämä voitaikinaan leivottu välipala jäi parhaiten mieleen. Reseptin keksin päästäni, kun halusin tehdä itselleni jotakin iltanaposteltavaa. Kannattaa aina pitää voitaikinaa pakkasessa, että voi mielihalun iskiessä tehdä joitakin oman maun mukaisia piirakoita!

Fetapiiraat

  8 pientä voitaikinalevyä
  200 g fetajuustoa
  150 g pakastepinaattia
  1/2 sitruunan mehu
  1 pieni tomaatti
  (aromisuolaa)
  1 muna voiteluun


Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan ja leikkaa sitten neliän muotoisiksi levyiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Murenna fetajuusto astiaan, jonne heität sekaan myös pinaatin, pieneksi pilkotun tomaatin, aromisuolan ja puristat puolikkaan sitruunan mehun. Sekoita täyte ja asettele levyille vain pienelle alueelle, jonka päälle taitat toisen puolen taikinasta. Voitele piiraat kananmunalla ennen uuniin laittamista ja paista 10-15 minuuttia.

Vinkkejä:
-Kannattaa käyttää kunnon fetajuustoa, ei mitään Apetinan kumikuutioita. Yritin löytää sellaista todella vahvan makuista fetaa, mutta Sokoksella ei myyty sitä. Maista täytettä, sillä fetasta riippuen suolaa saattaa olla tarpeeksi, jolloin aromisuolaa ei kannata lisätä.
-Voitaikinaa käsitellessä on vaikeaa epäonnistua. Kannattaa kuitenkin kastaa sormet veteen, kun taittaa taikinaa täytteen päälle, ettei taikina aukeile uunissa. Käytä voimaa!Nähtävissä myös hienoin kettulautaseni

Ei kommentteja :